Hoe spring jij eruit?

Spotlak laat bepaalde delen van je drukwerk eruit springen

Voor diverse offset drukkerijen in Nederland verzorgen wij drukwerk veredeling. Deze week willen wij graag iets vertellen over UV-Spotlak, ook wel glanslak, spotvernis of UV-lak genoemd.

Wat is spotlak?

Spotlak is een glanzende laklaag die op bepaalde delen van drukwerk worden aangebracht om op die manier het drukwerk te verfraaien. Doordat de glanzende lak alleen op bepaalde delen wordt aangebracht, kan je bijvoorbeeld een logo of kleur extra laten opvallen, alsof je dat onderdeel ‘in de spotlights’ zet.

Spotlak wordt onder andere toegepast in huisstijldrukwerk zoals visitekaartjes en bedrijfsbrochures. Ook boekomslagen worden vaak van spotvernis voorzien voor een extra luxe, unieke uitstraling. Maar denk ook eens aan ansichtkaarten, brochures en ander drukwerk.

Spotlak geeft het ontwerp een luxe uitstraling. Het zorgt voor een onderscheidend vermogen waardoor klanten het drukwerk niet zomaar terzijde zullen leggen maar er net even wat extra aandacht aan geven. 

Maak van je drukwerk iets bijzonders met spotlak!

De lak wordt met behulp van zeefdruk op de geselecteerde gedeelten aangebracht. Dit wordt ‘spotten’ genoemd. Vandaar de term ‘spotlak’. Doordat de UV-lak met behulp van UV-licht zeer snel droogt zijn de drukwerk vellen direct beschikbaar voor verdere verwerking.

De lak met zeer hoge glans kan plaatselijk of all-over aangebracht worden.

Wij onderscheiden ons doordat we met zeer hoogwaardige vernissen werken waardoor de duurzaamheid en kwaliteit van ons product hoog is.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van spotlak? Kom eens langs in Assendelft en we laten je direct een aantal voorbeelden zien. 

PS: Wil je wel een ‘spotlight’ effect maar geen hoogglans? Ook dat is mogelijk. Onze flexibele UV-spotvernis geeft een zijdeglans uitstraling. Ook kunnen we een reliëf UV-lak aanbrengen of een matte spotlak. Ideaal voor glanzend drukwerk. Wij laten je graag de verschillen zien.